Cornelis Woutersz Bol

Born: ABT 1570

Died: BEF 1607

Parents:
Wouter Huijgensz Bol
Jannetje Adriaansdr (de Recht)

Marriage:
Adriaantje Claasse (Claasdr) (Ketting)
11 JUN 1593 in Poortugaal, Zuid Holland, Netherlands

Children:    
Jannetje Cornelisdr Bol    
Claas Cornelisz Bol    
Lyedewij Cornelisdr Bol    
Wouter Cornelisz Bol    
Marijtje Cornelisdr Bol    
Cornelia Cornelisdr Bol    

vr 19 04 1607, 07 07 1605: Huijch Woutersz constitueert Cornelis Woutersz Bol zijn broeder wonende te Klaaswaal, om te innen 2 jaar verlopen landpacht, hem toekomende van Mees Sijbrantsz wonende te Heinenoord.

19 04 1607: Hugo Woutersz Boll, bloedvoogd van de weeskinderen van Cornelis Woutersz Boll, in leven wonende op Klaaswaal, bij Adriana Claesdr, transporteert aan Jacob Segersz Cranendonck, dijkgraaf "van den Nieuwe Landen voor de Westmaze vuytten Maes", en vanwege de erfgenamen van Rutgert van Ylen Joostensz te Den Haag; 5 hont 14 roeden land in De Group (bron: boek Cranendonck)

11 05 1623 Schiedam: Claes Gijsz wonende Oud Beijerland en Rochus Claesz wonende deze stad nomine uxoris, voor hunzelf en vervangende Claes Cornelisz Bol en Jacob Huijgensz wonende in de lande van Voorne, kinderen en erfgenamen elk voor 1/6 part van Ariaentgen Claesdr, door Cornelis Woutersz Bol verwekt, constitueren Huijch Woutersz Bol om te transporteren aan Nicolaes de Graeff secretaris van Rhoon cum socijs, de 4/6 parten van 8 hond teelland waarvan de voorn. Huijch Woutersz Bol als voogd van Wouter Cornelisz Bol en Cornelia Cornelisdr Bol, onmondige weeskinderen van de voorn. Ariaentgen Claesdr de resterende 2/6 parten toekomt, gelegen in 's Gravenambacht in een kamp van 9 hond waarvan de resterende ene hond aan de voorn. Huijch Woutersz Bol en Machtelt Woutersdr Bol tezamen toekomen en mede verkocht aan de voorn. Nicolaes de Graeff. Belend in het geheel, ten O: de weduwe van Arijen Heijndricxz, ten Z: Huijch Woutersz Bol cum socijs, ten W: de gemene landswatering en ten N: Boudewijn Hersdijc. De koper moet visie krijgen van het testament gemaakt door Maertgen Woutersdr te Zwartewaal. Jacob Lenertsz Porre, de voorgaande bruiker van het land, heeft de woning van Dirc Lenertsz Robol gekocht, met de expresse conditie dat hij Jacob Porre op de voorn. landen de nahuur of beterschap zal hebben. Het land is onbelast en wordt verkocht voor f651, de morgen.

 

Cornelis Woutersz Bol
(c1570-<1607)

 

Wouter Huijgensz Bol
(c1535-<1598)

 

Huijgh Bol
 

   
 
 
     
 
 
     
 
   
 
 
     
 
 
   

Jannetje Adriaansdr (de Recht)
 

 

Adriaen Jansz
(c1490-<1582)